Web planet

Wanneer kies ik voor een besloten vennootschap?

Geplaatst op

Een besloten vennootschap is een bedrijfsvoering waarbij er slechts een beperkte aansprakelijkheid is bij de eigenaar. Je kunt bij namelijk een deel van de aandelen verkopen aan andere geïnteresseerden. Deze kunnen niet verhandeld worden. In welke gevallen kies ik voor een besloten vennootschap?

Je hoeft maar 1 cent startkapitaal te hebben

Een besloten vennootschap kan in de eerste plaats kapitaal aantrekken door aandelen in de onderneming te verkopen. Dit is meestal veel groter dan het bedrag dat kan worden bijeengebracht wanneer je slechts een eenmanszaak bent.

Gemakkelijker kapitaal aantrekken via nieuwe investeerders

Aandeelhouders profiteren van het feit dat aandelen kunnen worden gekocht en verkocht en dat er over het algemeen een betere liquiditeit is. Degenen die de onderneming hebben opgericht, kunnen ook besluiten om de onderneming te verkopen. Een bv heeft over het algemeen ook meer prestige en reputatie dan een eenmanszaak. Dit biedt uiteindelijk ook voor de eigenaren meer zekerheid.

Je spreidt je eigendom en financiële risico’s

Een besloten vennootschap geeft door het snel aan te trekken kapitaal veel voordelen om sneller te kunnen groeien. De uitbreiding van je bedrijf kan bijvoorbeeld door andere bedrijven over te nemen en deze onder dezelfde holding te hangen. Als je relatief aandeelhouders hebt, dan spreidt je dus ook het risico in de onderneming.

Hoe zet ik mijn huidige bedrijf om in een bv?

Als je de eurotekens al in je eigen ogen ziet, dan is het tijd om jouw vof om te zetten naar een bv. Je kunt dit zelf doen bij de Kamer van Koophandel, maar er gaan een hoop stappen aan vooraf. Om je op weg te helpen zijn er veel bedrijven die advies geven over een bv oprichten. Als je er zeker van zijn dat je het meeste uit je overstap wilt halen, dan is het raadzaam om een dergelijke partij in te schakelen.

Gerelateerde berichten

Tips bij het vinden van een baan in de ICT

Heb jij net een opleiding afgerond binnen de ICT, dan is het natuurlijk van belang om zo snel mogelijk aan het werk te gaan. Alleen in de praktijk is...

Lees meer

Over ons

Als je op de hoogte wilt zijn van diverse interessante topics en meer technieken wilt leren kennen waar jij als ondernemer je voordeel mee kunt doen, dan raden we je zeker aan om de publicaties op onze site te lezen. Zo blijf je op de hoogte van de innovaties binnen het werkveld.

Contactgegevens

Via info @ webplanet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden