Web planet

Veiligheid op de werkvloer garanderen met plexiglas

Geplaatst op

In de coronacrisis zijn er allerlei maatregelen genomen om de verspreiding van het virus te beperken en te voorkomen. Soms is het zo dat mensen nog steeds op de werkvloer aan het werk zijn en dat dit ervoor zorgt dat er risico’s verbonden zijn aan dit werkgedrag. Gelukkig zijn er allerlei mogelijkheden om risico’s van verspreiding te beperken. Wij nemen er een aantal met je door in deze blog.

Gebruik plexiglas als afscheiding

We zagen het al in de horeca en ook op de werkvloer werd het steeds meer toegepast, plexiglas als afscheiding tussen de verschillende werkplekken om de verspreiding van corona tegen te gaan. Het voordeel van plexiglas is dat het bijzonder licht is, gemakkelijk te bewerken en daarbij een stuk meer licht doorlaat dan gewoon glas. Dit heeft natuurlijk allerlei voordelen als het gaat over de werkbaarheid van een werkplek. Het is dan ook niet verwonderlijk dat plexiglas kopen een slim idee is. 

Thuiswerken 

Het is belangrijk om thuis te werken wanneer dat kan. Er zijn ook werkgevers die het niet willen hebben of juist moeilijk gaan doen. Dit noemen wij dan ook wel de asociale werkgevers en dat moet aangepakt worden. Wanneer mensen thuis kunnen werken, dan is het van overheidswege zo, dat er gesteld wordt dat deze medewerkers thuis moeten werken. De coronaontkenning in Nederland is groot en er zijn gevallen bekend dat medewerkers, die mogelijk besmet zouden kunnen zijn met corona, gezinsleden hadden corona, toch naar het werk moesten komen om te gaan werken. Dus als het kan: liever thuiswerken!

Plexiglas voor andere doeleinden 

Het is erg makkelijk om plexiglas voor andere doeleinden te gebruiken omdat het zo makkelijk te bewerken is. We zien dat veel mensen in de coronatijd het materiaal gebruiken om tuinhuisjes et cetera te maken. Erg leuk en natuurlijk een goed tijdverdrijf in een periode waarin er niet veel mogelijk is buitenshuis. 

Gerelateerde berichten

Tips bij het vinden van een baan in de ICT

Heb jij net een opleiding afgerond binnen de ICT, dan is het natuurlijk van belang om zo snel mogelijk aan het werk te gaan. Alleen in de praktijk is...

Lees meer

Over ons

Als je op de hoogte wilt zijn van diverse interessante topics en meer technieken wilt leren kennen waar jij als ondernemer je voordeel mee kunt doen, dan raden we je zeker aan om de publicaties op onze site te lezen. Zo blijf je op de hoogte van de innovaties binnen het werkveld.

Contactgegevens

Via info @ webplanet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden