Web planet

Tips om een drone te besturen

Geplaatst op

Je ziet en hoort ze steeds vaker door de lucht vliegen: drones. Waar je een aantal jaar geleden nog met vrienden en vriendinnen grapjes maakte over vliegen robots is het anno 2020 niet meer weg te denken. Met name filmmakers noemen het de uitvinding van de eeuw. Ze kunnen hierdoor makkelijker hoogtebeelden opnemen dan ooit tevoren. Toch blijft een drone een bijzonder staaltje technologie die enige toelichting verdient. Naast het feit dat het om bijzondere technologie gaat, zijn er ook wat tegengeluiden vanuit de samenleving en zijn er in korte tijd een aantal maatregelen opgesteld om de veiligheid van iedere burger te waarborgen. In dit blog lees je dan een informatie over drones en geven we je enkele tips waar je rekening mee dient te houden tijdens je dronevluchten in Nederland.

 Hoe werkt een drone?

Het besturingssysteem van een drone bestaat simpelweg uit twee onderdelen: een zender en een ontvanger. De zender heb je tijdens je dronevluchten in handen en de ontvanger zit ingebouwd in de drone zelf. De zender en eigenlijk de afstandsbediening van de drone bevat verschillende knoppen en sticks, waarmee je een signaal zendt naar de ontvanger in de drone. Deze ontvanger leest deze informatie en stuurt je drone aan de hand van deze informatie naar de gewenste richting.  

 Een rustige omgeving

Wanneer je voor het een je drone de lucht in laat gaan, is het verstandig om een rustige plek te kiezen. Een zeer geschikte plek hiervoor is een open weiland, waar je geen andere mensen in de buurt hebt en er geen grote obstakels, zoals bomen, in de weg staan. Obstakels zoals bomen, draden of veel vogels kunnen er namelijk voor zorgen dat je drone beschadigt raakt. Andere vogels kunnen namelijk geïrriteerd reageren op het geluid van je drone, waardoor ze de drone kunnen aanvallen. Ook is het van groot belang dat je rekening houdt met andere mensen en met name in het begin vliegt boven gebieden waar geen mensen lopen. Wanneer je op grote hoogte de controle over het apparaat verliest kun je aanzienlijke schade bij anderen veroorzaken.

Houd rekening met no-fly zones

In verband met de veiligheid en de aanwezigheid van grote passagiersvliegtuigen zijn er verschillende gebieden in Nederland bestempeld als no-fly zone. In deze zone is het ten strengste verboden om te vliegen, omdat je daarbij het leven van andere mensen in gevaar brengt. De schade die een drone kan aanbrengen aan een vliegtuigmotor is namelijk aanzienlijk. 

Gerelateerde berichten

Tips bij het vinden van een baan in de ICT

Heb jij net een opleiding afgerond binnen de ICT, dan is het natuurlijk van belang om zo snel mogelijk aan het werk te gaan. Alleen in de praktijk is...

Lees meer

Over ons

Als je op de hoogte wilt zijn van diverse interessante topics en meer technieken wilt leren kennen waar jij als ondernemer je voordeel mee kunt doen, dan raden we je zeker aan om de publicaties op onze site te lezen. Zo blijf je op de hoogte van de innovaties binnen het werkveld.

Contactgegevens

Via info @ webplanet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden