Computers zijn fantastische apparaten met een centrale rol in ons leven. Er zijn echter momenten dat een computer het bloed onder je nagels haalt als er weer een probleem mee is. Weinig zaken zijn zo vervelend als ’s ochtends op je werk komen en je kunt ineens niets meer opstarten, of als de computer ineens uitvalt als je net bezig bent met een project. In deze blog vind je de 7 meest frustrerende computerproblemen:

7. Per ongeluk een belangrijk bestand verwijderd

Bestanden kwijtraken of niet meer kunnen openen is een terugkerend thema als het gaat om frustrerende computerproblemen. Hoewel het uiteraard vaak je eigen schuld is, is het bijzonder vervelend als je ineens bestanden kwijt bent

6. De harde schijf is kapot

Een defecte harde schijf is een nog groter drama dan een volle harde schijf. In veel gevallen betekent het dat je computer ineens geen bestanden meer kan openen. In het ergste geval is de harde schijf waar Windows geïnstalleerd staat kapot en kun je zelfs je hele computer niet meer opstarten. Het is altijd aan te raden om een back-up te maken van belangrijke bestanden! Daarnaast moet je je computer laten repareren door een specialist. Zoals petaPC, een computerwinkel in Leeuwarden.

5. Software updates die zaken erger maken

Updates zijn over het algemeen bedoeld om je programma’s of computer beter te maken. Dit is echter niet altijd het geval. Soms wordt de hele indeling van een menu veranderd, waardoor je niets meer terug kan vinden. Of ze halen een functie die jij super handig vind ineens weg. Gelukkig kun je voor sommige programma’s ook eerdere versies installeren!

4. Automatisch geïnstalleerde programma’s

Als je een programma moet installeren heb je vaak een installatie-wizard die je helpt bij het instellen van de belangrijkste configuraties. Met bepaalde (gratis) software staat er in de wizard vaak aangevinkt dat je ook een ander programma wil installeren. Op het moment dat je je computer daarna opstart heb je ineens een extra toolbar, virusscanner en standaard browser.

3. Blue screen of death

Een veelvoorkomend probleem als er bepaalde programma’s verkeerd zijn geïnstalleerd. Je bent net lekker aan het werk, een serie aan het kijken of aan het gamen en ineens krijg je het welbekende blauwe scherm. Nu op windows 10 met bijpassende smiley.

2. Traag internet

Hoewel het in feite niets met je computer te maken hoeft te hebben is traag internet een van de allergrootste frustraties waar mensen mee zitten. Webpagina’s openen bijna niet, afbeeldingen en filmpjes laden al helemaal niet.

1. Een trage computer

In een tijd dat alles snel moet is het eigenlijk te verwachten dat naast traag internet een trage computer op 1 staat van meest frustrerende computerproblemen. Met een trage computer is niet alleen het openen van webpagina’s traag, maar van het opstarten tot het afsluiten en alles ertussenin.