Het internet is een fantastische plek. Er is voor iedereen wel een website te vinden met een uiterst specifieke hobby of interesse. In deze blog willen we graag een aantal leuke websites aanraden voor mensen die geïnteresseerd zijn in vexillologie, ook wel vlaggenkunde. Houd jij van vlaggen, banieren en vaandels? Lees dan snel verder en ontdek een paar zeer leuke en interessante websites speciaal voor jouw hobby!

Flags Of The World

Er zijn een aantal eigenaardige kenmerken aan veel informatieve websites over vlaggen. Veel van deze websites lijken namelijk decennia oud te zijn, wat knap is als je rekening houdt met hoe jong het internet eigenlijk is. Flags Of The World is een voorbeeld van zo’n website. Het is een informatieve website die al meer dan 25 in de lucht is. Niet alleen vind je hier veel informatie over vlaggen, maar ook erg veel links naar andere nuttige websites!

r/vexillology

Als je een beetje leeft op het internet, dan weet je meteen wat er bedoeld wordt met r/. Weet je dit niet, dan verraad dit dat je mogelijk iets minder een geek bent. r/ is een zogenaamde subreddit. Dit is een pagina op Reddit.com (het grootste internetforum ter wereld). Het platform is razend populair en iedereen die een hobby of interesse heeft, kan hier heel bijzondere, interessante, leuke of mooie dingen vinden. Er is, natuurlijk, ook een subreddit voor vlag liefhebbers: r/vexillology

Vlagonline.nl

Ten slotte willen we je aanraden om ook de website www.vlagonline.nl te bezoeken. Hier kun je alle nationale vlaggen, gemeentevlaggen van Nederland en ook provincievlaggen vinden en kopen in verschillende maten zodat er altijd eentje bij zit die qua afmetingen voldoet aan je wensen. Ook kun je op de website een vlag laten bedrukken. Bijvoorbeeld met je persoonlijke wapenschild of met het logo van je sportvereniging of club.