Web planet

4 tips voor de verpakking van je producten

Geplaatst op

Als je een product op de markt wilt brengen, dan moet je goed nadenken over de marketing. Een onderdeel dat daarbij zeker belangrijk is, is de verpakking van je product. Dit is wat de consument het eerste ziet, hem zal blijven en helpen herinneren aan de mate van kwaliteit van je product. Hoe maak je de perfecte eerste indruk? In dit blog brengen we je 4 tips voor je verpakken van jouw producten!

1.      Doe je research

Allereerst is het belangrijk dat je precies weet aan wie je je product gaat verkopen. Als je dit weet, kun je hier je verpakking ook op afstemmen. En dan niet alleen de uitstraling van je verpakking, maar je hele verpakking! Zelfs de vorm en het materiaal kun je afstemmen op je doelgroep. Begin dus met het in kaart brengen van je doelgroep en wees daarbij zo specifiek mogelijk.

2.      Milieuvriendelijkheid

Een milieuvriendelijke verpakking wordt steeds belangrijker. Niet alleen voor onze planeet, maar ook voor je doelgroep. Consumenten hechten steeds meer waarde aan de duurzaamheid van hun product, verpakking en het proces dat daarbij hoort. Probeer plastic zo veel mogelijk te vermijden. Paperfoam.com heeft eco-friendly verpakkingen die gemaakt zijn van biologisch afbreekbaar papier. Dit materiaal is 100% composteerbaar en daarmee zeer milieuvriendelijk.

3.      Ontwerp

Naast het materiaal van je verpakking is het ontwerp ook een punt van aandacht. Ook hier moet je verder denken. Komt je product in een winkel te liggen, of ga je het product verkopen via een webshop? Je product moet natuurlijk opvallen en de aandacht trekken van de consument. Als je product op een webshop staat, dan moet er meer informatie staan op je etiket of verpakking. De consument kan het product namelijk niet oppakken om eens goed te bekijken. De informatie moet duidelijk en to the point zijn. Daarnaast moet er voldoende gebruiksinformatie bijgesloten zijn zodat het thuis duidelijk is hoe het product gebruikt kan worden.

4.      Consistentie

Een van de belangrijkste dingen voor je verpakking is consistentie. Je verpakking moet aansluiten op je logo en je huisstijl. Dit zorgt voor een vorm van herkenning en vertrouwen in je product en merk.

Gerelateerde berichten

Tips bij het vinden van een baan in de ICT

Heb jij net een opleiding afgerond binnen de ICT, dan is het natuurlijk van belang om zo snel mogelijk aan het werk te gaan. Alleen in de praktijk is...

Lees meer

Over ons

Als je op de hoogte wilt zijn van diverse interessante topics en meer technieken wilt leren kennen waar jij als ondernemer je voordeel mee kunt doen, dan raden we je zeker aan om de publicaties op onze site te lezen. Zo blijf je op de hoogte van de innovaties binnen het werkveld.

Contactgegevens

Via info @ webplanet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden