Escape room games zijn al een tijdje populair. Er zijn echter nog steeds mensen die niet veel weten over dit geweldige tijdverdrijf. In principe is de escape room een spel dat je speelt met een groep mensen in een afgesloten ruimte vol puzzels. Het doel is om alle puzzels op te lossen en binnen de gegeven tijdslimieten de kamer te ontgrendelen. Alle kamers hebben een thema, wat betekent dat er altijd een soort idee achter de puzzels zit. Het is slechts een korte beschrijving, maar er zijn ook veel interessante feiten over escape rooms.

1. Korte geschiedenis van escape room games

Het concept van escape rooms verscheen eerst in Japan, daarna is het snel populair geworden over de hele wereld. De eerste escape rooms waren virtueel, wat betekent dat spelers online puzzels moesten oplossen. De volgende stap, logisch en succesvol, was om ze mee te nemen naar real-life kamers. Uitdagingen, het oplossen van problemen en concurrentievermogen hebben allen bijgedragen aan de populariteit van dit spel.

2. Het is geen kinderspel

Bij een escape room hoef niet te wachten op een gemakkelijke overwinning, anders kom je van een koude kermis thuis. Er zijn veel teams die er niet in slagen om zelfs maar in de buurt te komen van het ontgrendelen van die deur. Dit is geen tragedie, gewoon een goede reden om het opnieuw te proberen. Werk samen, probeer je best te doen, blijf gemotiveerd en laat je nooit ontmoedigen door tegenslagen. In principe zijn escape games echt nuttig voor mensen van alle leeftijden, omdat iedereen gebruik kan maken van extra ontwikkelde kritische denk- en detailkennis.

3. De leider van de ontsnappingsgames: Europa

Er zijn drie keer meer escape rooms in Europa in vergelijking met Amerika of Aziƫ. Het bewijst zeker de populariteit van dit tijdverdrijf onder Europeanen. Echter, niet alleen de lokale bevolking geniet van deze activiteit, maar ook toeristen. Het wordt vaak als een van de attracties gezien in verschillende steden. Het idee van een bezoek aan een nieuwe escape room tijdens het reizen trekt steeds meer toeristen. Doe mee met het feestje en je hebt altijd iets interessants te bespreken met vrienden.