Web planet

Welke palletwagen heb ik nodig voor mijn magazijn?

Geplaatst op

Palletwagens zijn erg handig voor het snel vervoeren van zware objecten, maar niet elke palletwagen is geschikt voor elke situatie. Zo zit er onderling een groot verschil in het laadvermogen en prijs. In dit blog bespreken we de verschillende soorten palletwagens en de toepassingen die erbij horen.

Het besturen van een palletwagen gebeurt elektrisch of met de hand. Een handmatige bediening is bijna altijd goedkoper dan een elektrische besturing. De elektrische palletwagens zorgen echter wel voor een lastenverlichting. De keuze voor de juiste palletwagen hangt dus ook af van hoeveel de palletwagen gebruikt gaat worden. We benoemen in dit blog nu de vier meest voorkomende palletwagens die er op de markt aanwezig zijn.

Handstapelaar

De handstapelaar wordt vooral gebruikt om pallets op elkaar te stapelen en om materiaal wat opgeslagen staat in stellingen eruit te halen. Dit gebeurt middels de hefmast van de handstapelaar. Deze type palletwagen wordt ook veel gebruikt voor het inladen van pallets in bijvoorbeeld een vrachtwagen.

Handpalletwagen

De meest voorkomende palletwagen is de handpalletwagen. Deze wordt bediend met de hand via het pompmechanisme. De handpalletwagen is de meest voordelige van de 4 pallet wagens, aangezien deze een handmatige bediening heeft. De handpalletwagen wordt voornamelijk gebruikt voor het verplaatsen van minder zware pallets over korte afstanden.

Elektrische palletwagen

De elektrische palletwagen is zoals de naam al zegt volledig elektrisch. Dit betekent dat de hefboom elektrisch bediend wordt en dat de palletwagen zelf is voorzien van een motor. De bestuurder hoeft dus niet zelf de palletwagen mee te trekken. In grote distributiecentra hebben deze palletwagens zelfs een platform waar de gebruiker op kan staan.

Schaarhefwagen

De schaarhefwagen wordt vooral gebruikt bij pallets die ergonomisch getild moeten worden. Twee geschaarde hefbomen zorgen ervoor dat een platform omhoog wordt getild. Het verlagen en verhogen van het platform gebeurt middels een handmatige bediening.

Gerelateerde berichten

Tips bij het vinden van een baan in de ICT

Heb jij net een opleiding afgerond binnen de ICT, dan is het natuurlijk van belang om zo snel mogelijk aan het werk te gaan. Alleen in de praktijk is...

Lees meer

Over ons

Als je op de hoogte wilt zijn van diverse interessante topics en meer technieken wilt leren kennen waar jij als ondernemer je voordeel mee kunt doen, dan raden we je zeker aan om de publicaties op onze site te lezen. Zo blijf je op de hoogte van de innovaties binnen het werkveld.

Contactgegevens

Via info @ webplanet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden