Web planet

Webshop en incasso: de incasso advocaat biedt uitkomst

Geplaatst op

Wanneer je keurig op tijd producten en diensten aan je klanten geleverd hebt, dan wil je gewoon graag dat ze op tijd betalen. Helaas komt het soms voor dat dit niet gebeurd dit kan allerlei redenen hebben, maar als ondernemer heb je gewoon recht op betaling. Om deze op een eenvoudige manier te kunnen incasseren, kun je dit traject het beste uitbesteden. In deze blog vertellen we je hoe dat precies gaat.

Het incassotraject uitbesteden

Zelf het hele incassotraject regelen kost veel tijd en die heb je als ondernemer niet, daarbij wil je de tijd die je hebt graag besteden aan het ondernemen. Dus uitbesteden is een goed idee. Het is belangrijk dat je je vordering geïncasseerd krijgt. Een incasso advocaat kan door zijn kennis van de procedure en het recht, sneller resultaat voor je bereiken. Het voordeel hiervan is dat je er geen omkijken meer naar hebt. Vaak wordt er een contactpersoon aan je toegewezen die jij om advies kunt vragen, of om gewoon te weten hoe de incasso ervoor staat.

Eerste deel van het traject

In het eerste deel van het traject wordt er een brief gestuurd naar de debiteur die hem herinnert aan zijn betalingsachterstand. Wanneer je een advocaat een aanmaning laten sturen dan komt het vrij serieus over. Een debiteur zal dan eerder geneigd zijn te betalen.

Gerechtelijk traject

Wanneer de debiteur niet reageert op aanmaningen en sommatie brieven, dan kan de advocaat het gerechtelijk traject starten. Dit is ook alleen mogelijk wanneer een incasso advocaat je belangen behartigt, een incassobureau kan namelijk geen gerechtelijk traject starten. Jezelf laten bijstaan door een advocaat mag niet op basis van no cure, no pay. Hiervoor wordt een uurtarief in rekening gebracht. 

Executiefase

Tijdens de zogenaamde executiefase (de laatst fase) is het belangrijk dat de bezittingen en gelden van de debiteur in kaart worden gebracht. Op deze tegoeden kan dan beslag worden gelegd. Wanneer de rechter een vonnis uitspreekt over de situatie, wil het niet zeggen dat je je je gelijk haalt. Dit hangt namelijk ook af van de financiële gesteldheid van de debiteur. Een incasso advocaat brengt dit alles in kaart en zal je ook altijd advies geven over de haalbaarheid van jouw vordering

Webshop houder en afstand

Als webshophouder heb je niet echt een duidelijk beeld van je klant, je kunt niet op gevoel inschatten of een bepaalde situatie wel te vertrouwen is of niet. Bijvoorbeeld of een bepaalde grote levering aan een klant wel verstandig is. Dat is allemaal redelijk subjectief natuurlijk, maar speelt toch in de praktijk vaak wel een rol. Als webshophouder ben je helemaal afhankelijk van de goodwill van je klant. Natuurlijk niet in juridische zin. Daarom is de incasso advocaat een ideale metgezel als het gaat om het behalen van je recht.

Gerelateerde berichten

Tips bij het vinden van een baan in de ICT

Heb jij net een opleiding afgerond binnen de ICT, dan is het natuurlijk van belang om zo snel mogelijk aan het werk te gaan. Alleen in de praktijk is...

Lees meer

Over ons

Als je op de hoogte wilt zijn van diverse interessante topics en meer technieken wilt leren kennen waar jij als ondernemer je voordeel mee kunt doen, dan raden we je zeker aan om de publicaties op onze site te lezen. Zo blijf je op de hoogte van de innovaties binnen het werkveld.

Contactgegevens

Via info @ webplanet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden