Web planet

Wat zijn bodycams?

Geplaatst op

Bodycams zijn met name bedoeld voor handhavers, hulpverleners en beveiligers. Met deze camera kun je eenvoudig agressie minimaliseren omdat eventuele overtredingen / agressie / geweld vastgelegd worden. Natuurlijk kan een situatie altijd nog escaleren, zeker als er sprake is van druggebruik en mensen mede daardoor niet helemaal zichzelf zijn. In dat geval zal de camera van de bodycam zeer gedetailleerde beelden vastleggen. Dat is prima bewijs. 

Camera’s leggen feitelijk de gebeurtenis vast 

De politie krijgt gelijk te maken met tal van gebeurtenissen. In een aantal gevallen is het zo dat een arrestant aangifte doet tegen agenten of beveiligers, daarbij kan het gaan uiteenlopende redenen. Het mooie van een bodycam is dat deze precies vastlegt hoe het allemaal gelopen is. Wanneer er een aangifte ligt, dan hoeven de onderzoekers van een specifieke zaak alleen maar de beelden terug te zien. Dit geldt overigens ook wanneer de agent een verklaring afgeeft die niet klopt, dat komt dan vanzelf weer uit via de beelden. 

Hoe werken bodycams? 

Een agent of beveiliger kan zelf beslissen wanneer er gefilmd wordt. Een bodycam hoeft dus niet altijd aan te staan. Vaak is het wel handig in bepaalde situatie het ding wel aan te zetten. Hier kan na overleg met het team bijvoorbeeld toe besloten worden. Wat ook heel de-escalerend werkt, is mededelen aan de arrestant / ondervraagde / staande gehouden persoon, dat er wordt gefilmd met de bodycam. De agent en de burger houden zich dan in regel veel meer in. Want het wordt immers gefilmd! 

Wat betreft de privacy is het prima gesteld, deze opnames worden vernietigd wanneer ze niet bruikbaar zijn binnen bijvoorbeeld een strafzaak. Ook kan een agent niet zelf de opnames wissen of downloaden. Ze kunnen alleen gestreamd worden. Wil je meer weten over bodycams en hoe jouw organisatie ervan kan profiteren? Dan raden we je zeker aan om eens te kijken op: disseldorptechniek.nl.

Gerelateerde berichten

Inhuren van zzp’ers is een prima idee

Zzp, wat is dat nu precies en hoe kun je er als bedrijfseigenaar van profiteren door zzp’ers in te huren? Lees snel verder.  De voordelen van...

Lees meer

Tips bij laptop reparatie in Lelystad

In de snelle wereld van vandaag is onze laptop vaak ons venster naar de digitale wereld. Maar wat als dat venster plotseling beslagen raakt? Geen...

Lees meer

Over ons

Als je op de hoogte wilt zijn van diverse interessante topics en meer technieken wilt leren kennen waar jij als ondernemer je voordeel mee kunt doen, dan raden we je zeker aan om de publicaties op onze site te lezen. Zo blijf je op de hoogte van de innovaties binnen het werkveld.

Contactgegevens

Via info @ webplanet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden