Web planet

Wat te doen bij letselschade?

Geplaatst op

Je hebt een ongeluk gehad. Er is hier schade ontstaan en die schade is veroorzaakt door een ander. De schade is materieel, vermogensschade of psychologische schade; dat maakt niets uit. Wat wel uitmaakt, is dat je weet dat je een letselschade advocaat moet inhuren. Wat je verder moet doen bij letselschade, lees je hier.

Inventarisatie

Wat je het beste meteen kunt doen na het ontstaan van de schade, is een inventarisatie maken van de schade. Schrijf zorgvuldig op wat de schade is, waar de schade is, hoe groot de schade is en ga zo maar door. Je kunt wat dit betreft niet genoeg informatie opschrijven. Daarnaast is het goed om direct na het ontstaan van de letselschade de gebeurtenis op te schrijven. Het zit dan nog vers in je geheugen. Probeer je echter niet te laten leiden door de emoties en/of de adrenaline. Je moet de gebeurtenis omtrent de letselschade zo accuraat mogelijk omschrijven. Ook als er elementen van schuld aan jouw kant in zitten, dien je dit te benoemen. Kortom; schrijf de gebeurtenis zo nauwkeurig en uitgebreid als je kunt op. 

Inschakelen letselschade advocaat

Daarna kun je kijken of het nodig is om een letselschade advocaat in te schakelen. Dit is handig wanneer de schade groot is, de betrokken partijen groot zijn of als het gaat om een lastige kwestie. Wat in ieder geval zeker is: een letselschade advocaat zal er alles aan doen om jou te geven waar je recht op hebt. De advocaat zal dan ook alles tot in detail uitzoeken. Dan komt meteen de vorige stap tot zijn recht: je hebt alles zelf al in kaart gebracht. Dit maakt het voor de advocaat veel makkelijker. 

Verzekeraar

De verzekering speelt ook zeker een groot element bij letselschade. De verzekeraar van de andere partij dient, als het goed is, jouw letselschade te vergoeden. Helaas weten we allemaal dat verzekeraars er alles aan zullen doen om niet te hoeven betalen. Dit weet een advocaat ook maar al te goed. Hij of zij zal daarom met alle betrokken partijen om tafel gaan en onderhandelen. Hoe dan ook; jij gaat niet met lege handen weg.

Gerelateerde berichten

Inhuren van zzp’ers is een prima idee

Zzp, wat is dat nu precies en hoe kun je er als bedrijfseigenaar van profiteren door zzp’ers in te huren? Lees snel verder.  De voordelen van...

Lees meer

Tips bij laptop reparatie in Lelystad

In de snelle wereld van vandaag is onze laptop vaak ons venster naar de digitale wereld. Maar wat als dat venster plotseling beslagen raakt? Geen...

Lees meer

Over ons

Als je op de hoogte wilt zijn van diverse interessante topics en meer technieken wilt leren kennen waar jij als ondernemer je voordeel mee kunt doen, dan raden we je zeker aan om de publicaties op onze site te lezen. Zo blijf je op de hoogte van de innovaties binnen het werkveld.

Contactgegevens

Via info @ webplanet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden