Web planet

Wat is eco friendly packaging?

Geplaatst op

In onze moderne samenleving wordt er heel wat weggegooid. Dat zorgt voor allerlei problemen, zoals de plasticsoep in de ocean en een grote belasting als het gaat om grondstoffen van de aarde. Dat moet toch anders kunnen? Daar zijn veel mensen het gelukkig over eens. Daarom ontwikkelen ze oplossingen om de problemen te verhelpen en te voorkomen. Een van die innovaties is eco friendly packaging. We nemen het hieronder met je door.

Waar is ecologische verpakking van gemaakt?

Deze verpakking is gemaakt van zetmeel, natuurlijke vezels en een bepaalde premix. Deze verpakking is biologisch afbreekbraar. Het is goed om als bedrijf te gaan voor dit soort verpakking, omdat je er een goede naam door krijgt: ‘dat bedrijf met een groen hart’.

Het voordeel van eco friendly packaging?

Zakelijk gezien is het een groot voordeel om te gaan voor eco friendly packaging omdat er veel consumenten zijn die gaan voor ecologisch. Dat maakt jouw bedrijf dan erg aantrekkelijk voor hen. Ze identificeren zich graag met producten die ook staan voor het milieu. Een product kopen dat in een ‘goede’ verpakking zit, maakt dat de consument er een goed gevoel aan overhoudt.

Meer eco friendly dingen die je als bedrijf kunt doen!

Er zijn een aantal handig tips die we je willen geven. Deze kun je zeker als bedrijf eenvoudig oppakken. Het mooie is dat wanneer je ze noemt in je PR, je ook hiermee een goede slag slaat bij  de consument. We nemen er een aantal:

  • Geen plastic bekers meer, maar echte van aardewerk
  • Koffie binnen het bedrijf eerlijk laten zijn.
  • Groene stroom nemen is een goede stap vooruit. Zo kun je laten zien dat het milieu belangrijk voor je is. Ook de energieconsumptie van je bedrijf is gerelateerd aan het ecologische gehalte van je verpakking. Het loopt allemaal in elkaar over.
  • Kies voor een elektrische auto, met name voor de verbetering van de luchtkwaliteit op en rond de wegen.

Conclusie

Ondanks alle eco friendliness is er nog steeds de nodige kritiek. En dat is niet heel verwonderlijk, want er zijn weinig tot geen oplossingen die 100% ecologisch zijn. Het gaat bij alle initiatieven om het begin van een bewustwording en een gedragsverandering. Je kunt niet in een keer het productiesysteem omgooien. Dus een kritiek op de eco friendly packaging of andere initiatieven is vaak ook unfair. De ecologische community is zich ervan bewust dat het niet in een dag geregeld kan worden, maar niets doen en alle initiatieven wegwuiven als pseudo ecologisch, lijkt ons een blokkade van het innovatieproces op dit terrein.

Gerelateerde berichten

Tips bij het vinden van een baan in de ICT

Heb jij net een opleiding afgerond binnen de ICT, dan is het natuurlijk van belang om zo snel mogelijk aan het werk te gaan. Alleen in de praktijk is...

Lees meer

Over ons

Als je op de hoogte wilt zijn van diverse interessante topics en meer technieken wilt leren kennen waar jij als ondernemer je voordeel mee kunt doen, dan raden we je zeker aan om de publicaties op onze site te lezen. Zo blijf je op de hoogte van de innovaties binnen het werkveld.

Contactgegevens

Via info @ webplanet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden