Web planet

Waarom is mediation nemen slim?

Geplaatst op

Wonen en werken in een gemeenschap gaat over relaties – tussen individuen, buren, aannemers, verhuurders en huurders, kleine bedrijven en academische instellingen.  Procederen is vijandig, onaangenaam, tijdrovend en kostbaar. Geschillen zijn vaak het gevolg van misverstanden en miscommunicatie. Veel kwesties kunnen bijna altijd worden opgelost door met de andere partij om de tafel te gaan zitten, te erkennen wat er fout is gegaan, en te proberen het op te lossen. Het lijdt geen twijfel dat soms een rechter nodig is om een geschil op te lossen. We hebben elkaar echter nodig om een bloeiende en positieve gemeenschap te creëren, en mediation is een manier om die harmonie te bereiken. We nemen de voordelen van mediation met je door. Volg ook onze andere blogs, dan blijf je goed op de hoogte. 

Enkele van de voordelen van mediation

Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van mediation of (in het Nederlands) bemiddeling? 

  • Mediation werkt. Het is een effectieve manier om conflicten op te lossen in een positieve, gezamenlijke omgeving. Een bekwame bemiddelaar kan zelfs de meest tegenstrijdige partijen helpen een gemeenschappelijke basis te vinden.
  • Mediation is sneller en minder duur dan een gang naar de rechter.
  • Je hoeft geen advocaat in de arm te nemen om deel te nemen aan mediation, hoewel je er wel een mag meenemen, maar dat is niet gebruikelijk. 
  • Beide partijen beslissen over de uitkomst van het geschil, niet een rechter.
  • De nadruk ligt op de behoeften en belangen van de partijen, niet op de wet, waardoor creatieve oplossingen mogelijk zijn.
  • Mediation kan relaties die beschadigd zijn door misverstanden en miscommunicatie verbeteren.
  • Mediation is een vertrouwelijk proces, in tegenstelling tot de meeste rechtszaken die openbaar zijn.
  • Mediation is een vrijwillig proces, dus elke partij kan op elk moment besluiten de mediation te beëindigen.

Dit is een flinke lijst aan voordelen die komen met mediation. We vinden het belangrijk dat alle mensen die hier behoefte aan hebben, bekend zijn met mediation. Dat zal in vele gevallen een flinke hoeveelheid extra problemen kunnen schelen. Samen aan oplossingen werken, maakt dat mensen er ook graag voor willen zorgen dat de afspraken goed nagekomen worden. Bij https://www.bmiddl.nl/ weten ze er meer over.

Gerelateerde berichten

Tips bij het vinden van een baan in de ICT

Heb jij net een opleiding afgerond binnen de ICT, dan is het natuurlijk van belang om zo snel mogelijk aan het werk te gaan. Alleen in de praktijk is...

Lees meer

Over ons

Als je op de hoogte wilt zijn van diverse interessante topics en meer technieken wilt leren kennen waar jij als ondernemer je voordeel mee kunt doen, dan raden we je zeker aan om de publicaties op onze site te lezen. Zo blijf je op de hoogte van de innovaties binnen het werkveld.

Contactgegevens

Via info @ webplanet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden