Web planet

Voordelen van een makelaar voor jou

Geplaatst op

Wanneer je je huis verkoopt, weten we dat er veel makelaars zijn. Onafhankelijke lokale makelaars zijn dan de beste keuze vaak. Maar, wat is het verschil tussen een corporate makelaar en een onafhankelijke lokale agent? Lees meer over de voordelen. 

Voordelen onafhankelijke makelaar

Wist je dat sommige makelaars kunnen afzonderlijke kantoren en verschillende namen hebben, maar ze zijn eigendom van hetzelfde bedrijf? Die twee taxaties die je had zijn eigenlijk hetzelfde bedrijf, en als zodanig, kunnen ze samenwerken om je een langer contract te laten tekenen of meer geld te betalen om je eigendom te verkopen. Onafhankelijke makelaars bieden je een onafhankelijk advies. 

Hoe het zit met de betaling? 

Als een onafhankelijke makelaar, krijgen ze niet betaald als ze je huis niet verkopen. Dit leidt tot een meer gemotiveerde en pro-actieve aanpak dan de meeste corporate makelaars. Zij vertrouwen op hun reputatie en het respect dat ze in de lokale omgeving hebben opgebouwd en willen dat niet op het spel zetten door gebruik te maken van slinkse tactieken of onbetrouwbare transacties. Omdat onafhankelijke makelaars meer gemotiveerd zijn om je eigendom te verkopen, zullen ze meer inzet en service bieden. 

Wat doet de makelaar voor je?

Dit omvat gedetailleerde feedback van bezichtigingen, updates over aanbiedingen en onderhandelingen en duidelijke en effectieve communicatie te allen tijde.

Als je al betaald hebt om je woning op de lijst te zetten, welke motivatie is er dan voor de makelaar om je woning te verkopen? Ze maken foto’s en zetten je woning op een online portal en dat is het. Zelfstandige makelaars bouwen wel relaties op met betrouwbare kopers en zullen hen enthousiast maken over je woning nog voordat het online gaat.

Meer voordelen van een zelfstandige makelaar

Zelfstandige makelaars hebben een database van kopers die ze hebben opgebouwd door de jaren heen. Het is zo heel gemakkelijk om de verschillende potentiële klanten te benaderen. Dat werkt veel persoonlijker dan een emailsysteem dat veel grote makelaars gebruiken. Zelfstandige makelaars zijn trots op hun lokale kennis en mensen. Ze geven om de gemeenschap en kunnen eerlijke, goed geïnformeerde antwoorden geven op vragen van kopers tijdens bezichtigingen en daarbuiten. Bij Makelaar Huizen helpen ze je graag verder met het verkopen van je woning, dit op een zeer persoonlijke manier.

Gerelateerde berichten

Tips bij het vinden van een baan in de ICT

Heb jij net een opleiding afgerond binnen de ICT, dan is het natuurlijk van belang om zo snel mogelijk aan het werk te gaan. Alleen in de praktijk is...

Lees meer

Over ons

Als je op de hoogte wilt zijn van diverse interessante topics en meer technieken wilt leren kennen waar jij als ondernemer je voordeel mee kunt doen, dan raden we je zeker aan om de publicaties op onze site te lezen. Zo blijf je op de hoogte van de innovaties binnen het werkveld.

Contactgegevens

Via info @ webplanet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden