Web planet

Top voordelen van het afdrukken van etiketten

Geplaatst op

Het is geen geheim dat het drukken van etiketten een breed scala aan voordelen biedt en een integraal onderdeel is geworden van het productieproces van verpakkingen. Vandaag de dag verhogen duizenden ondernemers, verwerkers en retailers over de hele wereld hun omzet en winstmarges door hun eigen etiketten te gebruiken. 

Voordelen van etiketten laten drukken voor je online bedrijf

Etiketten laten drukken levertvoordelen op, zoals:

 • Privé-etikettering is de afgelopen tien jaar geëxplodeerd, vooral in de voedsel-, drank-, cosmetica-, chemische-, medische-, CBD-, en voedingssupplementenindustrieën.  Studies hebben aangetoond dat de meeste consumenten de voorkeur geven aan het kopen van goederen met een huismerk of winkelmerk vanwege de hogere gepercipieerde kwaliteit of waarde die het product biedt.  
 • De mogelijkheid om het exacte aantal etiketten af te laten drukken die je wilt, wanneer je ze nodig hebt, heeft meer invloed dan alleen productmarketing, het is ook een hulpmiddel om de productiviteit te verhogen door het maken van etiketten op aanvraag. Voor fabrikanten met een familie van meerdere producten is het mooi om met een bepaalde huisstijl te werken. 

Hoe werkt het drukproces?

Het traditionele etiketteringsproces doorloopt de volgende stappen:

 • Ontwerp-etiketten
 • Besteletiketten
 • Wachten op labelproeven
 • Maakt veranderingen
 • Wacht op het tweede labelbewijs
 • Accepteren en retourneren van bewijs
 • Wacht met het ontvangen van gedrukte etiketten
 • Ontvangst- en voorraadlabels
 • Etiketten aanbrengen

Extra: Door het zelf printen van etiketten worden de kosten voor kleine oplagen gereduceerd.

Zelfs met de beste voorraadbeheerpraktijken is het moeilijk te voorspellen hoeveel labels daadwerkelijk zullen worden gebruikt voordat producten of labelontwerpen veranderen. Bovendien vereist de economie van het traditionele etikettendrukwerk dat drukkerijen vragen om grote hoeveelheden labels aan te schaffen, meestal meer dan je op dit moment nodig kan hebben. Als gevolg daarvan blijven rollen aangekochte etiketten voortdurend in voorraad. Maar heb je wel een goed beeld erbij, laat dan lekker etiketten bedrukken

Gerelateerde berichten

Tips bij het vinden van een baan in de ICT

Heb jij net een opleiding afgerond binnen de ICT, dan is het natuurlijk van belang om zo snel mogelijk aan het werk te gaan. Alleen in de praktijk is...

Lees meer

Over ons

Als je op de hoogte wilt zijn van diverse interessante topics en meer technieken wilt leren kennen waar jij als ondernemer je voordeel mee kunt doen, dan raden we je zeker aan om de publicaties op onze site te lezen. Zo blijf je op de hoogte van de innovaties binnen het werkveld.

Contactgegevens

Via info @ webplanet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden