Web planet

Snel je letselschade claimen doe je zo

Geplaatst op

Een ongeluk krijgen met de auto of wat niet al is een zeer ingrijpende gebeurtenis waardoor je hele leven op zijn kop staan in vele gevallen. Je mag van geluk spreken dat een ongeluk overleeft wordt in het verkeer, want er kan ook echt veel goed misgaan. Wanneer je een letselschadeclaim in wilt dienen bij de veroorzaker van het ongeluk, dan is het goed om dit via een letselschadebureau te laten lopen. Bij letselschade claimen breda helpen ze je graag verder bij het afwikkelen van je schadeclaim. Wat precies de voordelen zijn voor jou? Dat nemen we graag met je door in deze blog. 

Tijd voor herstel houden

Het is erg belangrijk dat je doorhebt, dat er alles aan gelegen is om een flinke tijd voor je herstel in te plannen. Je kunt er simpelweg niet onderuit komen. Het is fijn om een letselschadeclaim via een bureau te laten lopen dat er in gespecialiseerd is. Dat vanwege het feit dat je op deze manier niet zelf belast bent met de juridische aangelegenheden. Je hoeft je niet in te lezen in de juridische procedure, et cetera. Dat scheelt veel stress en energie.

Nog beter wordt het wanneer je er achterkomt dat het bureau je gratis kan helpen, omdat de juridische kosten in de schadevergoeding ingecalculeerd worden. Wanneer je de vergoeding niet zou krijgen, dan hoef je niets te betalen. Dan is het risico voor het juridische bureau. Deze constructie noemen we no cure, no pay.

Wat moet je doen? 

Om het gemakkelijk te maken voor het letselschadebureau, is het aan te raden om een zo compleet mogelijk dossier aan te leveren. Dus alle informatie die je hebt van politie en ziekenhuis. Ook zelfgemaakte foto´s van de plek van het ongeluk (of foto´s van omstanders) kunnen een prima bewijs zijn. Dit dossier wordt door het bureau doorgenomen. Zo kunnen ze prima inschatten of je recht hebt op een vergoeding. Zo ja, dan gaan ze je helpen. Op deze manier proberen ze natuurlijk ook voor zichzelf een risicoanalyse te maken. Want ze lopen op zich het risico geen betaling voor hun juridische hulp te krijgen als jij geen schadevergoeding toegewezen krijgt. 

Gerelateerde berichten

Tips bij het vinden van een baan in de ICT

Heb jij net een opleiding afgerond binnen de ICT, dan is het natuurlijk van belang om zo snel mogelijk aan het werk te gaan. Alleen in de praktijk is...

Lees meer

Over ons

Als je op de hoogte wilt zijn van diverse interessante topics en meer technieken wilt leren kennen waar jij als ondernemer je voordeel mee kunt doen, dan raden we je zeker aan om de publicaties op onze site te lezen. Zo blijf je op de hoogte van de innovaties binnen het werkveld.

Contactgegevens

Via info @ webplanet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden