Web planet

Samenwerking met verschillende soorten bedrijven

Geplaatst op

Ondernemers willen graag samenwerken met verschillende bedrijven en dan is het wel belangrijk om te weten welke cultuur deze bedrijven eigenlijk hebben. 

Werken met zeer oude familiebedrijven is anders is dan werken met een startup. Bij hvk-stevens.com weten ze hoe dat moet. Ze hebben een goede blik op de verschillen en passen hun werkwijze waar nodig aan. Voor juridische, fiscaal en financieel advies kun je contact met hen opnemen. 

Kenmerken van een startup

Als we de algemeenheden van een startup gaan opnoemen, dan kun je zien dat het een klein bedrijf is waarvan de organisatiestructuur zoals we noemen plat is en dat ze over het algemeen nog niet heel veel kapitaal hebben, maar in vele gevallen zitten ze wel aan de frontlinie als het gaat over innovatie op een bepaald terrein. Grote bedrijven kunnen er dus zeker van profiteren wanneer ze met hen samenwerken. Je ziet ook wel eens dat er af en toe een overname gedaan wordt omdat een groot bedrijf kennis in wil kopen van een startup.

Oude bedrijven

Grote bedrijven die misschien al wel honderden jaren bestaan hebben een geheel eigen cultuur en dit is natuurlijk iets waar je respect voor dient te hebben en mee moet zien te werken. Het is een totaal anders dan bij een startup. Daar zie je vaak dat er een platte hiërarchie is. Bij een familiebedrijf, of een bedrijf dat al heel oud is, zie je vaker dat de verticale structuur van de hiërarchie wat meer wordt benadrukt. 

Het is als adviseur erg belangrijk dat je je aanpast aan de wensen van de mensen waar je voor werkt. Dat is een van de positieve punten die we zeker kunnen melden over hvk-stevens.com. Je wilt adviseurs die met je meedenken en begrip hebben van een bepaalde bedrijfscultuur. 

Op onze site vind je allerlei interessante teksten waar jij je voordeel mee kunt doen. Lees dus lekker verder en vind de nodige inspiratie. Veel plezier. 

Gerelateerde berichten

Tips bij het vinden van een baan in de ICT

Heb jij net een opleiding afgerond binnen de ICT, dan is het natuurlijk van belang om zo snel mogelijk aan het werk te gaan. Alleen in de praktijk is...

Lees meer

Over ons

Als je op de hoogte wilt zijn van diverse interessante topics en meer technieken wilt leren kennen waar jij als ondernemer je voordeel mee kunt doen, dan raden we je zeker aan om de publicaties op onze site te lezen. Zo blijf je op de hoogte van de innovaties binnen het werkveld.

Contactgegevens

Via info @ webplanet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden