Web planet

Packaging: wat is het en hoe werkt het?

Geplaatst op

Software of applicatie packaging is het automatiseren en installeren van complexe software die bijdragen aan automatisering en daardoor voor minder personeel en beheerkosten zorgen. Packaging wordt daardoor voornamelijk voor het midden-en-grootbedrijf steeds interessanter. In dit artikel leggen we uit hoe de package engineer te werk gaat.

De package engineer

Een package engineer is een ICT-specialist die ervoor zorgt dat de migratie en installatie van software snel en zonder problemen verloopt. Naast voldoende technische kennis moeten engineers ook over veel analytisch vermogen beschikken en oplossingsgericht zijn, omdat ze doorgaans bij veel verschillende opdrachtgevers aan het werk zijn.

Wat doet een package engineer

De engineer houdt zich bezig met het ontwikkelen en installeren van de software. Vervolgens testen ze de applicaties om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt. Als dat het geval is wordt de migratie van de software afgerond, zodat alle applicaties automatisch op de computers van alle eindgebruikers staan.

In onderstaande (Engelse) video wordt software packaging kort en duidelijk uitgelegd.

Een packager vinden

Ten behoeve van de efficiëntie van je bedrijf en om kosten te besparen is packaging een goede investering die zich snel terugverdient. Om zeker te zijn van een betrouwbare en deskundige packager die de applicatie packaging van begin tot eind voor je kan regelen, is het raadzaam om op zoek te gaan naar een bedrijf dat kennis in huis heeft om met alle software te werken. Een voorbeeld hiervan is ATS Teconomy. Dit bedrijf is officieel partner van onder andere Microsoft, Citrix, RES Software en Appsense. Hiermee kunnen ze vrijwel iedere organisatie helpen met het automatiseren en installeren van software voor alle gebruikers, ondanks verschillen in vraag naar verschillende applicaties per gebruiker. Een aantal referenties van Teconomy zijn bijvoorbeeld KPN, ABN Amro, het CBS, het CBR en de Politie Nederland.

Gerelateerde berichten

Tips bij het vinden van een baan in de ICT

Heb jij net een opleiding afgerond binnen de ICT, dan is het natuurlijk van belang om zo snel mogelijk aan het werk te gaan. Alleen in de praktijk is...

Lees meer

Over ons

Als je op de hoogte wilt zijn van diverse interessante topics en meer technieken wilt leren kennen waar jij als ondernemer je voordeel mee kunt doen, dan raden we je zeker aan om de publicaties op onze site te lezen. Zo blijf je op de hoogte van de innovaties binnen het werkveld.

Contactgegevens

Via info @ webplanet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden