Web planet

Laat je medewerkers veilig werken: NoRisk

Geplaatst op

Wanneer je een bedrijf hebt, is het natuurlijk wel fijn om te zorgen dat er geen risico’s verbonden zijn aan het werk voor de medewerkers en jezelf. Dit kun je voorkomen door te zorgen dat de medewerker goed opgeleid zijn en allemaal een cursus gehad hebben voor het werk wat ze doen. Al is het maar een beginnerscursus die ze de basis geeft waarmee ze aan de slag kunnen en waarop je kunt verder bouwen. In deze blog vertellen we wat het betekent om je medewerkers een gedegen certificaat voor hun werk te laten halen. Lees snel verder. 

De voordelen van een cursus 

Ten eerste is het verplicht vanuit de wetgever dat de werkgever alles eraan doet om te zorgen dat werknemers op een veilige manier kunnen werken. Er zijn allerlei regels bedacht waar de werkgever zich aan moet houden. Wanneer hij zich er niet aan houdt, dan is hij aansprakelijk. Wat je kunt doen om te laten zien dat je een goede werkgever bent, is het aanbieden van cursussen aan je werknemers. Wanneer je deze cursussen verplicht stelt dan weet je er zeker van dat iedereen de juiste kennis en kunde heeft. Het is dus een goede manier om aan de autoriteiten te laten zien dat jij als werkgever deugt.

Praktische voordelen 

Het is niet alleen zo dat de juridische voordelen spreken voor het laten doen van een cursus, ook de uitvoering van het werk gaat er zeer op vooruit wanneer mensen gewoon heel goed weten wat ze aan het doen zijn. Wanneer je medewerkers een heftruck- of hijskraancursus geeft, dan staan ze ook veel zekerder op de werkvloer en zullen de resultaten die ze voortbrengen ook veel beter zijn.Het leuke van een dergelijke cursus is dat deze helemaal niet per se heel lang hoeft te duren voordat de cursus afgerond is. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld een veiligheidscertificaat in een uur te halen. Dat is ook erg fijn voor de werkgever, want zo is hij de werknemer niet heel lang kwijt. Meer weten hierover? Kijk op https://www.noriskveiligheidsopleidingen.nl/.

Gerelateerde berichten

Tips bij het vinden van een baan in de ICT

Heb jij net een opleiding afgerond binnen de ICT, dan is het natuurlijk van belang om zo snel mogelijk aan het werk te gaan. Alleen in de praktijk is...

Lees meer

Over ons

Als je op de hoogte wilt zijn van diverse interessante topics en meer technieken wilt leren kennen waar jij als ondernemer je voordeel mee kunt doen, dan raden we je zeker aan om de publicaties op onze site te lezen. Zo blijf je op de hoogte van de innovaties binnen het werkveld.

Contactgegevens

Via info @ webplanet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden