Web planet

Is het slim om refurbished apparatuur te kopen?

Geplaatst op

Wanneer je computerhardware koopt voor jezelf of voor je hele bedrijf, kan het een goed idee zijn om te overwegen om refurbished, gereviseerde of off-brand apparatuur te kopen. Hier zijn redenen waarom je dat zou moeten doen.

Besparingen

Het valt niet te ontkennen dat de meest dwingende reden om refurbished of off-brand apparatuur te kopen in plaats van nieuwe, merkproducten, het feit is dat je in bijna alle gevallen geld kunt besparen.

Hoeveel geld hangt af van het product, de leverancier en de situatie, maar je kunt bijna altijd minimaal 10 tot 20 procent of meer besparen en het is niet ongebruikelijk dat sommige producten 30 tot 50 procent lager zijn dan wat je zou betalen voor vergelijkbare versies van hetzelfde product.

Het meeste waar voor je geld

Wanneer bedrijven een nieuwe lijn van computers introduceren, bieden ze meestal een scala aan opties, van instapmodellen met minimale specificaties tot hun top-of-the-line modellen vol met alle toeters en bellen.

Ja, je kunt een low-end versie van het nieuwste model krijgen voor minder, maar voor diezelfde centen kun je ook een iets oudere, gereviseerde laptop krijgen. Weliswaar met een oudere, iets tragere processor die een OS draait dat ouder is dan het huidige OS en misschien een onsje of twee meer weegt, maar je kunt waarschijnlijk meer RAM krijgen, een grotere harde schijf of misschien een groter scherm.

Met andere woorden, je kunt een ouder, top-of-the-line model krijgen voor de prijs van het top-of-the-line model van dit jaar.

Dek je in tegen veroudering

We weten allemaal dat hardware, software, besturingssystemen en randapparatuur voortdurend worden bijgewerkt en verbeterd. In sommige gevallen maken de nieuwere versies de oudere versies verouderd.

Door refurbished of merkloze producten te kopen, kun je vaker upgraden tegen lagere kosten, zodat de overstap naar geavanceerdere apparatuur je uiteindelijk minder kost.

Bespaar op softwarelicenties

Stel dat je een oudere machine hebt waarop Windows XP draait en je hebt eindelijk besloten je besturingssysteem te upgraden, dan kun je een licentie voor een nieuw besturingssysteem kopen of je kunt een opgeknapte computer kopen voor 300 euro waarop al een nieuwer besturingssysteem voor je is geïnstalleerd. Vergeet je tweedehands printers kopen niet. Dat is ook erg lekker printen. 

Gerelateerde berichten

Tips bij het vinden van een baan in de ICT

Heb jij net een opleiding afgerond binnen de ICT, dan is het natuurlijk van belang om zo snel mogelijk aan het werk te gaan. Alleen in de praktijk is...

Lees meer

Over ons

Als je op de hoogte wilt zijn van diverse interessante topics en meer technieken wilt leren kennen waar jij als ondernemer je voordeel mee kunt doen, dan raden we je zeker aan om de publicaties op onze site te lezen. Zo blijf je op de hoogte van de innovaties binnen het werkveld.

Contactgegevens

Via info @ webplanet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden