Web planet

Hoe verzeker je je inventaris?

Geplaatst op

Als je een webshop hebt, dan is er een goede kans dat je een groot deel van je producten al in huis hebt. Als je nog maar net bent begonnen met je webshop, zit het er dik in dat je de producten die je verkoopt dus ook letterlijk in huis hebt. Een beginnende ondernemer begint vaak vanuit huis en dit is zeker het geval bij een online ondernemer. Omdat je veel geld hebt betaald voor je inventaris, wil je deze natuurlijk goed verzekerd hebben. Het zou namelijk een enorm probleem zijn wanneer je de producten niet meer kunt verkopen als gevolg van bijvoorbeeld lekkage of een woningbrand. Maar hoe regel je dan een verzekering voor je opslag? In deze blog geven we je een antwoord.

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is een verzekering voor je persoonlijke eigendommen. Een inboedelverzekering zorgt ervoor dat je (een deel) van je eigendommen uitgekeerd krijgt wanneer deze vernietigd of beschadigd zijn ten gevolge van bijvoorbeeld een woningbrand, diefstal, lekkage of een storm. Zakelijke inventaris en voorraden zijn tot 25.000 euro meeverzekerd in de particuliere inboedelverzekering. Heb je nog niet zo veel inventaris? Dan kun je met je particuliere inboedelverzekering het grootste deel dekken.

Als je niet zeker weet bij welke verzekeraar je een inboedelverzekering het beste kunt afsluiten, dan kun je op de website van verzekering.nl verschillende aanbieders van inboedelverzekeringen met elkaar vergelijken.

Inventarisverzekering

Wanneer je zakelijke eigendommen meer dan €25.000,- bedragen kun je niet alles meer mee laten verzekeren met je particuliere inboedelverzekering. In dat geval zul je, als je je inventaris wil verzekeren, moeten kiezen voor een inventarisverzekering. Een inventarisverzekering zorgt ervoor dat je inventaris gedekt is wanneer schade veroorzaakt is aan:

  • Je inventaris tegen nieuwwaarde (met uitzondering van voorraad)
  • Je voorraad tegen kostprijs
  • Persoonlijke eigendommen
  • Persoonlijke inboedel
  • Huurdersbelang
  • Cash geld tot €2.500,-

Gerelateerde berichten

Tips bij het vinden van een baan in de ICT

Heb jij net een opleiding afgerond binnen de ICT, dan is het natuurlijk van belang om zo snel mogelijk aan het werk te gaan. Alleen in de praktijk is...

Lees meer

Over ons

Als je op de hoogte wilt zijn van diverse interessante topics en meer technieken wilt leren kennen waar jij als ondernemer je voordeel mee kunt doen, dan raden we je zeker aan om de publicaties op onze site te lezen. Zo blijf je op de hoogte van de innovaties binnen het werkveld.

Contactgegevens

Via info @ webplanet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden