Web planet

Hoe kom je aan startkapitaal voor je bedrijf?

Geplaatst op

Je hebt het beste idee ooit. Dit gaat het helemaal worden. Je voelt het aan alles. Een business plan is opgesteld, je hebt de nodige voorbereidingen getroffen en alles en iedereen ingelicht over je plan om de ‘big bucks’ te gaan verdienen. Nu heb je echter eerst nog ‘big bucks’ nodig om ze te gaan verdienen; een startkapitaal. Dit kan variëren van €5.000 tot enkele tonnen, afhankelijk van je idee. In deze blog bespreken we hoe je aan een startkapitaal voor je bedrijf kunt komen, waaronder het eenvoudig lenen ervan. 

Eenvoudig lenen

Eenvoudig lenen? Ja, gewoon lenen, maar dan heel eenvoudig. Eenvoudig lenen kan namelijk bij veel particuliere instanties. Je moet echter wel goed opletten bij het kiezen van een lener. Sommige bedrijven bieden namelijk geen goede voorwaarden aan. Dit betekent dat eenvoudig lenen, niet zo eenvoudig lenen meer is. Echter zitten er ook genoeg hele goede bedrijven tussen. Met lage rente, transparante aanpak, grote lening ruimte en voor elk doel kun je dus wél eenvoudig lenen. 

Crowdfunding

Crowdfunding is heel verschillend van eenvoudig lenen. Crowdfunding werft geld voor een bedrijf bij een groot aantal mensen, de zogenaamde crowdfunders. Crowdfunders zijn technisch gezien geen investeerders, omdat ze geen eigendomsaandeel in het bedrijf krijgen en geen financieel rendement op hun geld verwachten. In plaats daarvan verwachten crowdfunders een ‘geschenk’ van je bedrijf te krijgen als dank voor hun bijdrage. Vaak is dat geschenk het product dat je van plan bent te verkopen of andere speciale extraatjes, zoals een ontmoeting met de eigenaar van het bedrijf of het krijgen van hun naam in de credits. Dit maakt crowdfunding een populaire optie voor mensen die een creatief werk willen produceren, of een fysiek product. Crowdfunding is ook populair omdat het een zeer laag risico is voor ondernemers. Niet alleen behoud je de volledige controle over je bedrijf, maar als je plan mislukt, ben je meestal niet verplicht om de crowdfunders terug te betalen. Elk crowdfunding platform is anders, dus zorg ervoor dat je, net als bij eenvoudig lenen, de kleine lettertjes leest en begrijp je volledige financiële en wettelijke verplichtingen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Als je op de hoogte wilt zijn van diverse interessante topics en meer technieken wilt leren kennen waar jij als ondernemer je voordeel mee kunt doen, dan raden we je zeker aan om de publicaties op onze site te lezen. Zo blijf je op de hoogte van de innovaties binnen het werkveld.

Contactgegevens

Via info @ webplanet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden