Web planet

Hoe kies je de juiste echtscheidingsadvocaat uit?

Geplaatst op

Een echtscheiding neemt helaas veel juridische rompslomp met zich mee. Veel mensen weten hier weinig van en hebben hier bovendien weinig energie voor tijdens deze emotioneel slopende periode. Een echtscheidingsadvocaat vinden die bij jou past kan erg lastig zijn, maar is vaak wel nodig om met zo weinig mogelijk kleerscheuren uit deze periode te komen. In deze blog beschrijf ik een aantal stappen die kunnen helpen bij het vinden van de juiste echtscheidingsadvocaat.

Hou het zakelijk

Onthoud dat een echtscheidingsadvocaat jou helpt op juridisch gebied. Bij een echtscheiding komen veel emoties om de hoek kijken. Het is echter niet de taak van een advocaat om als spreekpop te functioneren. De meeste advocaten werken per uur en de klok tikt door, ook als jij je ei kwijt wil. Hou het daarom zakelijk en stel een doel.

Blijf bij je doel

Uiteindelijk wil je zo soepel mogelijk scheiden en verder gaan met je leven. Om terug te komen op het vorige punt: laat je niet overmeesteren door emoties als het bijvoorbeeld gaat om materiële zaken waar je eigenlijk helemaal niet zo veel belang bij hebt. Dit versnelt het proces en zorgt ervoor dat je ex-partner waarschijnlijk ook welwillender zal zijn om mee te werken.

Hou je opties open

Neem niet de eerste advocaat in de hand die geschikt lijkt, maar zorg dat je met minstens drie advocaten gesproken hebt. Elke advocaat is meer gespecialiseerd in een bepaald soort echtscheiding dan een andere, dus zoek er een uit die geschikt is voor uw situatie. Let op de volgende eigenschappen van de echtscheidingsadvocaat: kennis, ervaring, begrip, vermogen tot communicatie, onderhandelingsvaardigheden en creativiteit.

Blijf scherp

Een advocaat zal waarschijnlijk vaak vertellen wat jij wil horen, om een deal te sluiten. Bedenk dat het om jouw leven gaat en dat het voor de potentiële advocaat enkel zakelijk is. Is een advocaat erg makkelijk met vertrouwelijke informatie van andere cliënten? Pas dan op. De kans is groot dat hij dit ook met jouw vertrouwelijke gegevens zal zijn.

Hak de knoop door

Kies de echtscheidingsadvocaat uit waarbij het klikt, waarmee je dezelfde echtscheidingsfilosofie deelt en die het belang van goede omgang met je kinderen begrijpt. Je wilt geen advocaat hebben die onredelijke kinderbijslagen vraagt of er alles aan doet om je ex-partner zo kaal te strippen dat de kinderen er onder gaan leiden. Veel succes en sterkte gewenst de komende tijd.

Gerelateerde berichten

Tips bij het vinden van een baan in de ICT

Heb jij net een opleiding afgerond binnen de ICT, dan is het natuurlijk van belang om zo snel mogelijk aan het werk te gaan. Alleen in de praktijk is...

Lees meer

Over ons

Als je op de hoogte wilt zijn van diverse interessante topics en meer technieken wilt leren kennen waar jij als ondernemer je voordeel mee kunt doen, dan raden we je zeker aan om de publicaties op onze site te lezen. Zo blijf je op de hoogte van de innovaties binnen het werkveld.

Contactgegevens

Via info @ webplanet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden