Web planet

Heb je software ontwikkeld? Laat het beschermen!

Geplaatst op

Er zijn twee dingen die je echt moet beschermen als je een software ontwikkelaar bent of hier net mee begint en je nog niet helemaal precies weet hoe de dingen werken. Veel mensen zijn met coderen bezig en online kun je ook een gratis cursus doen over hoe je moet coderen. Natuurlijk is het niet iedereen gegeven hier aan mee te doen, maar sommige zijn echt talentvol in en gaan uiteindelijk de stap maken om zelf software te ontwikkelen om dit aan te bieden aan klanten in de markt. Dan is het wel belangrijk om te weten wat je moet doen. In deze blog gaan me vertellen hoe je dit kunt doen. Kijk op intellectueeleigendom.be en laat je informeren door de experts. 

Laat je merken 

Wanneer je een eigen bedrijf opricht als het gaat over software, dan is het belangrijk dat je merken laat registreren. Dit kun je laten doen bij verschillende partijen, maar wij raden je aan om het via intellectueeleigendom.be te doen. De prijs-kwaliteitverhouding is erg goed en ze staan je bij als je vragen hebt over verschillende onderwerpen die samenhangen met het merkenrecht. Het voordeel van het registreren van een merk is dat niemand zomaar aan de haal kan gaan met jouw merk. In de vrije markt ben je toch kwetsbaar voor kwaadwillenden concurrenten. Dus verzin een bedrijfsnaam en registreer je merken. Dit kun je doen voor Nederland, maar ook voor Europa en de rest van de wereld.

Leg je patenten vast

Naast het merkenrecht is het erg belangrijk om patenten vast te leggen waar in de technische kennis beschreven staat die je hebt opgedaan en de producten die je hebt ontwikkeld. Zo ligt het vast dat de technische kennis die jij hebt ontwikkeld van jou is en dat iemand er niet zomaar mee aan de haal kan gaan. Wanneer jij het goed vindt dat concurrenten de kennis gebruiken, dan kun je ze verplichten te betalen ervoor. Schendingen van de bovengenoemde rechten kunnen resulteren in juridische stappen tegen concurrenten. Daar kun je dan zelf opdracht voor geven. 

Gerelateerde berichten

Tips bij het vinden van een baan in de ICT

Heb jij net een opleiding afgerond binnen de ICT, dan is het natuurlijk van belang om zo snel mogelijk aan het werk te gaan. Alleen in de praktijk is...

Lees meer

Over ons

Als je op de hoogte wilt zijn van diverse interessante topics en meer technieken wilt leren kennen waar jij als ondernemer je voordeel mee kunt doen, dan raden we je zeker aan om de publicaties op onze site te lezen. Zo blijf je op de hoogte van de innovaties binnen het werkveld.

Contactgegevens

Via info @ webplanet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden