Web planet

De voordelen van OCS-software op een rijtje

Geplaatst op

Het is een slimme en snelle manier om gedrukte of geschreven tekst te scannen met OCS-software. Oude boeken bijvoorbeeld kunnen op deze manier via internet voor veel meer mensen beschikbaar worden. Veel mensen vinden kennisdeling belangrijk en met OCS is dit doel heel goed te bereiken. In deze blog nemen we de voordelen van deze software met je door.

Hoge productiviteit

Je kunt door de gescande informatie efficiënter werken. Je kunt nu veel sneller toegang geven aan medewerkers, die deze informatie kunnen halen uit een centrale bron. Ze hoeven ook niet steeds naar een bibliotheek te lopen, maar kunnen gewoon via het intranet vanaf hun werkplek aan de slag met de informatie.

Kosten besparing en nauwkeurigheid

Een van de grootste kostenposten is onnauwkeurigheid, want fouten moeten hersteld worden en dit kost tijd en dus geld. Wanneer je documenten scant zul je geen fouten tegenkomen. De informatie is dus meer betrouwbaar.

Ecologisch

Veel ondernemers willen graag ecologisch hun zaken doen. OCS-software maakt dit nobele doel mogelijk. Je kunt met deze software uiteindelijk bijna papierloos werken. Dat is goed voor het milieu omdat er bijna geen bomen meer gekapt hoeven te worden voor het papier in een bedrijf.

Gegevensbeveiliging

Wanneer je gegevens digitaal opslaat, het liefst in de cloud. Dan zul je minder tot geen zorgen hoeven te hebben over de veiligheid van deze bedrijfsinformatie. Papier kan gestolen worden of beschadigen, door water of vuur.

Doorzoekbaar

Een van de grootse voordelen van optical character recognition is de mogelijkheid om de documenten te doorzoeken. Zo wordt het kinderlijk eenvoudig om snel relevante informatie te vinden. Ook het kopiëren en plakken van informatie uit de gescande documenten zorgt vanzelfsprekend voor veel voordelen.

Klantenservice verbetering

Het is met OCS gemakkelijk om een database te maken met alle relevante informatie. Medewerkers van je klantenservice kunnen heel eenvoudig toegang krijgen tot deze informatie en klanten professioneel te woord staan terwijl ze ook beschikken over de informatie die de klanten nodige hebben. Ook informatie die recent toegevoegd is, kan met een paar drukken op de knop naar voren getoverd worden.

Behoud van informatie

In het geval van kwetsbare werken, zoals boeken of kranten, is het een uitkomst dat er een mogelijkheid is gekomen om ze te digitaliseren. Zo kan de kennis uit deze bronnen, zelfs gehavende werken, bewaard worden voor komende generaties.

Conclusie

Optical Character Recognition is een slimme uitvinding waarmee uiteenlopende doelen bereikt kunnen worden. Zo is het mogelijk om sneller te werken en gescande documenten te doorzoeken. Daarnaast heeft OCR-software een conserverende functie als het om oude en soms al gehavende werken gaat. Deze software is geschikt voor organisatie met een winstoogmerk, maar ook voor stichtingen.

Gerelateerde berichten

Tips bij het vinden van een baan in de ICT

Heb jij net een opleiding afgerond binnen de ICT, dan is het natuurlijk van belang om zo snel mogelijk aan het werk te gaan. Alleen in de praktijk is...

Lees meer

Over ons

Als je op de hoogte wilt zijn van diverse interessante topics en meer technieken wilt leren kennen waar jij als ondernemer je voordeel mee kunt doen, dan raden we je zeker aan om de publicaties op onze site te lezen. Zo blijf je op de hoogte van de innovaties binnen het werkveld.

Contactgegevens

Via info @ webplanet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden