Web planet

De invloed van grote spelers op de bitcoin markt

Geplaatst op

Wanneer er een grote daling is te zien in de prijs van bitcoin, wordt vaak de grote spelers of ‘bitcoin whales’ de schuld in de schoen geschoven. Wie zijn de grote spelers en hebben ze daadwerkelijk zoveel invloed dat ze de prijs van de bitcoin kunnen beïnvloeden?

 

Bitcoin whales

De grote spelers worden vaak vergeleken met walvissen in het water. Door hun omvang domineren ze de markt en kunnen soms zelfs de fluctuaties in de prijs beïnvloeden. Kleinere spelers maken vaak graag gebruik van deze ‘golven’ en kunnen er van profiteren (of juist niet). Grote spelers zijn onder andere grote institutionele beleggingsfondsen of hedgefondsen. Enkele grote Bitcoin investeringsfondsen hebben zelf aangegeven actief te zijn op de markt van cryptomunten.

 

De marktprijs beïnvloeden

De whales kunnen de prijs van de bitcoin op verschillende manieren beïnvloeden. Door bitcoins te gaan verkopen onder de marktprijs kan een grote handelaar paniek veroorzaken op de markt. Nadat andere partijen ook hun bitcoins gaan verkopen daalt de prijs en kan de grote speler de bitcoins weer opkopen tegen een lagere marktprijs. Andersom kan een grote handelaar juist bitcoins gaan kopen om de prijs te laten stijgen. Andere handelaren zien dan mogelijkheden tot winst en drijven met hun vraag de prijs verder op.

 

De ideale markt

Ook bij andere investeringsmogelijkheden hebben grote spelers de invloed om de markt te beïnvloeden. Toch is de bitcoin markt erg interessant voor de ‘whales’ die gewend zijn om veel risico’s te nemen. Er is op de bitcoin markt geen regulatie, er is geen concurrentie van grote banken en de meeste andere investeerders zijn relatief nieuw.

 

Wil je profiteren van de bewegingen op de markt? Houd de bitcoin whales in de gaten en vaar mee op de golven. Een juiste timing is essentieel om maximaal te profiteren van een prijsstijging. Probeer op de hoogte te blijven van het laatste bitcoin nieuws zodat je weet welke ontwikkelingen er gaan zijn in de markt.

Gerelateerde berichten

Tips bij het vinden van een baan in de ICT

Heb jij net een opleiding afgerond binnen de ICT, dan is het natuurlijk van belang om zo snel mogelijk aan het werk te gaan. Alleen in de praktijk is...

Lees meer

Over ons

Als je op de hoogte wilt zijn van diverse interessante topics en meer technieken wilt leren kennen waar jij als ondernemer je voordeel mee kunt doen, dan raden we je zeker aan om de publicaties op onze site te lezen. Zo blijf je op de hoogte van de innovaties binnen het werkveld.

Contactgegevens

Via info @ webplanet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden