Web planet

De beste hulpmiddelen om te leren voor je examen

Geplaatst op

Staat de examenweek voor de deur en moet je nog heel veel leren? Op gegeven moment is het eindeloos leren niet effectief meer. Je neemt na een paar uur leren minder stof op dan toen je begon. Dit is begrijpelijk, daarom helpen we je graag met onze tips om structuur te brengen tijdens het studeren. Met diverse hulpmiddelen zoals flashcards kun je in een korte periode veel meer informatie opslaan.

In perspectief leren

Wanneer je de theorie boeken erbij pakt dan kan alle informatie soms eindeloos lijken. Het is begrijpelijk wanneer je soms afvraagt welke informatie is nu belangrijk voor het examen? We raden in dit geval vanuit een andere perspectief te leren. Stel jezelf de vraag, wat zal de docent vragen op het examen? Je kruipt in dit geval in de huid van de docent die de toets maakt. Wat zijn de belangrijkste zaken om te behandelen in de toets? Hier zullen de vragen op het examen over gaan. Zo scheid je de hoofdzaken van de bijzaken en kan je de kern van alle leerstof goed onder de knie krijgen. Kijk daarnaast of er online oefentoetsen beschikbaar zijn.

Maak samenvattingen op de computer, tablet of telefoon

Een veel gebruikte manier om geheugensteuntjes te maken voor het examen zijn samenvattingen. De kunst is juist om deze zelf te maken. Omdat je alles beknopt samenvat en uittypt zul je de informatie sneller opslaan. Je denkt er dan actief over na en bent eigenlijk in feite aan het leren. Vraag dus niet om samenvattingen van andere studentgenoten, maar maak juist je eigen samenvatting. Het is een effectieve manier om alle informatie te behandelen. Deze samenvatting kan je vervolgens meenemen op je mobiel, tablet of computer en hier uitvoerig mee leren.

Efficiënt leren met flashcards

Een andere manier van het creëren van geheugensteuntjes zijn flashcards. Zo kun je voor jezelf alle theorie organiseren in vraag en antwoordkaarten. Een handige manier om jezelf of samen met je studiegenoten een overhoring te houden. Het maken van flashcards kan veel tijd innemen. Het is daarom aangeraden om flashcards goedkoop online bestellen in allerlei varianten en in groten getale. Zo kan je precies op maat flashcards inslaan voor al je vakken en kan je de studietijd volledig besteden aan het invullen en het leren samen met deze handige hulpmiddelen.

Gerelateerde berichten

Tips bij het vinden van een baan in de ICT

Heb jij net een opleiding afgerond binnen de ICT, dan is het natuurlijk van belang om zo snel mogelijk aan het werk te gaan. Alleen in de praktijk is...

Lees meer

Over ons

Als je op de hoogte wilt zijn van diverse interessante topics en meer technieken wilt leren kennen waar jij als ondernemer je voordeel mee kunt doen, dan raden we je zeker aan om de publicaties op onze site te lezen. Zo blijf je op de hoogte van de innovaties binnen het werkveld.

Contactgegevens

Via info @ webplanet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden