Web planet

De 5 stappen om een stemacteur te worden

Geplaatst op

Heb je altijd al een voice over-acteur willen zijn, maar heb je geen idee hoe je hier een carrière van kunt maken? In deze blog geven we je tips hoe jij een voice over baan kunt landen.

Neem les in stemacteren

Het hebben van een aangename stem wil nog niet zeggen dat je gelijk kans maakt op zo’n baan. Voordat je te ver op jezelf vooruit loopt en studioapparatuur gaat aanschaffen, moet je eerst een goede basis hebben. Neem daarom eerst les van een ervaren zang- of stem coach, die jou kan begeleiden. Hier krijg je veel uitdagingen en kun je aan jezelf bewijzen of je het wel in je hebt om een stemacteur te worden.

Oefen met hardop lezen

Lees veel hardop! Dit is een ideale manier om te oefenen met verschillende stemmen en intonaties. Het geeft je de gelegenheid om je stem te horen en met de vertolking te spelen. We raden aan om jezelf op te nemen zodat je het terug kunt luisteren. Ook kun je oefenen met vrienden, een leraar of familielid. Misschien is dit een beetje ongemakkelijk, maar het is wel de juiste oefening.

Bouw een CV op door gratis klussen aan te nemen

Niemand werkt graag voor niets, maar een carrière als acteur of stemacteur komt niet van de grond zonder de juiste ervaring op het CV. Als een castingdirecteur geen referentie heeft, wordt het heel moeilijk om voor jou te kiezen. 

Neem een demo op

Het maken van een voice over-demo is een zeer persoonlijk, artistiek en technisch proces. Je kunt dit zelf doen, maar we raden aan om dit over te laten aan een geluidstechnicus met een studio. De demo moet zo professioneel mogelijk zijn, zodat je toekomstige werkgever goed kan horen wat er mogelijk is met jouw stem.

Wees volhardend

De markt voor voice over-acteurs is erg competitief. Je moet er echt uit springen en het juiste netwerk hebben om de grote rollen te landen. Wees daarom volhardend en geef niet snel op! Ook al moet je veel gratis klussen doen, of veel netwerken, op een gegeven moment gaat het balletje rollen.

Gerelateerde berichten

Tips bij het vinden van een baan in de ICT

Heb jij net een opleiding afgerond binnen de ICT, dan is het natuurlijk van belang om zo snel mogelijk aan het werk te gaan. Alleen in de praktijk is...

Lees meer

Over ons

Als je op de hoogte wilt zijn van diverse interessante topics en meer technieken wilt leren kennen waar jij als ondernemer je voordeel mee kunt doen, dan raden we je zeker aan om de publicaties op onze site te lezen. Zo blijf je op de hoogte van de innovaties binnen het werkveld.

Contactgegevens

Via info @ webplanet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden