Web planet

De 3 grootste voor- en nadelen van online shopping

Geplaatst op

Online shopping is de laatste tijd veel in het nieuws. Tegenwoordig wordt het heel veel gedaan en daardoor is een beetje oproer ontstaan. Dat komt omdat online shoppen zo zijn voor en nadelen heeft. In deze blog gaan we de 3 grootste voordelen vergelijken met de 3 grootste nadelen.

V1. Gemak

Iedereen kan online shoppen dat komt omdat het zo gemakkelijk is. Je hebt een app van een kledingwinkel of bijvoorbeeld een elektronica winkel en je kan daarop aanvinken welk product je precies wilt. Je kunt meteen afrekenen binnen enkele minuten. Als je een terugkerende klant bent hoef je niet eens je adresgegevens in te vullen en dan heb je echt zo betaald en voordat je het weet is je pakketje naar je onderweg.

N1. Slecht voor het milieu

Koeriers moeten de hele dag rondrijden in koeriers wagens om de pakketjes van mensen af te leveren. Naast dat deze eenmalige aflevering van je pakketje gebeurd is het ook nog eens zo dat het vaak voorkomt dat mensen niet thuis zijn waardoor er weer naar hun huis gereden moet worden. Het gemiddelde gezin in Nederland bestelt zo’n 10 pakketjes per maand. Dat is 120 pakketjes per jaar. Al die verpakkingen van die pakketjes en het vervoeren van de producten is zeker niet goed voor het milieu.

V2. Betere prijzen

Over het algemeen vind je online de goedkoopste prijzen voor het product dat jij zoekt. Dat komt omdat je vanaf je bureaustoel in alle winkels kan kijken en uit honderden aanbieders de goedkoopste kunt kiezen.

N2. Problemen met het verschepen van je pakketje

Het komt wel eens voor dat jij echt verwacht dat je pakketje er morgen zal zijn en die ook misschien nodig hebt op die dag. Dan kan het wel eens gebeuren dat je pakketje vertraging heeft omdat de transportkisten zijn kwijtgeraakt of een overdracht niet goed aansloot. Dat is nadelig want je had erop gerekend en nu krijg je hem niet.

V3. Meer keuze

In de online wereld heb je eigenlijk een oneindig aantal keuzes voor veel producten. Als je dat vergelijkt met wanneer je naar een winkel gaat heb je een gelimiteerd aantal waaruit je kunt kiezen in de winkel. Dit brede assortiment is een voordeel van online shopping.

N3. Oplichting

Online kan het nog wel eens gebeuren dat je wordt opgelicht tijdens je bestelling. Je hebt namelijk neppe sites die je pakketje nooit leveren, wel is het makkelijk om hier op te letten. Er zijn namelijk een aantal eigenschappen die een nep site heeft die redelijk makkelijk te herkennen zijn. Als een site bijvoorbeeld niet beveiligd is dan is het nooit slim om daar pakketje te bestellen.

Gerelateerde berichten

Tips bij het vinden van een baan in de ICT

Heb jij net een opleiding afgerond binnen de ICT, dan is het natuurlijk van belang om zo snel mogelijk aan het werk te gaan. Alleen in de praktijk is...

Lees meer

Over ons

Als je op de hoogte wilt zijn van diverse interessante topics en meer technieken wilt leren kennen waar jij als ondernemer je voordeel mee kunt doen, dan raden we je zeker aan om de publicaties op onze site te lezen. Zo blijf je op de hoogte van de innovaties binnen het werkveld.

Contactgegevens

Via info @ webplanet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden