Je hoort steeds meer over 5G en de toepassingen van dit nieuwe netwerk. Het is inmiddels wel duidelijk dat het een flinke impact zal hebben op de core-business van menig IT-bedrijf. Maar hoe kan je dit inregelen en hoe pak je de nieuwe techniek hands on aan?

Klankborden & sparren

De toepassing van 5G zal in elke organisatie anders zijn. Zelfs intern zullen er verschillende meningen zijn over de voor en tegens van de nieuwe techniek. Het is belangrijk om goed te klankborden. Zorg ervoor dat je jouw mening even ergens tegenaan kan houden, maar laat je naaste collega’s ook hun plasje doen over de implementatieplannen. Alleen samen zorg je ervoor dat de mogelijke 5G issues vroegtijdig getackeld worden.

Verbinden 2.0

5G zorgt primair voor verbinding. Het zal de mogelijkheden van de bestaande infrastructuur flink opschalen. Dit houdt in dat je meer slagkracht krijgt en de in- en externe lijntjes beter kan uitzetten. Verbinden 2.0 wordt een feit met het vernieuwde 5G netwerk.

Direct doorpakken

5G is geen techniek die je even over het weekend heen tilt. 5G zal de IT-branche zodanig veranderen dat je er direct mee aan de slag moet. Gooi het ook niet over de schutting naar een andere afdeling, maar zorg dat je zelf in de lead blijft bij de implementatie.

Training & follow-up

De kortste klap om 5G kennis te vergaren is het volgen van een 5G-training. Met de juiste scholing zorg je ervoor dat je op de hoogte bent van alle ins en outs van de nieuwe techniek. Het is dan wel belangrijk om direct een interne follow-up te plannen om de nieuwe kennis in de praktijk te brengen.