Web planet

5 werkzaamheden die het MKB zou moeten outsourcen

Geplaatst op

Als MKB-bedrijf wil je natuurlijk de focus houden op je producten of diensten. Om de voorkomen dat je teveel tijd verspilt aan administratieve taken, is het raadzaam te overwegen een aantal standaard werkzaamheden te outsourcen aan gespecialiseerde partijen.

Planning en administratie

Vooral voor kleine ondernemers is het risico groot dat de agenda snel volloopt met kleine taken. Ze leiden af van de hoofdzaak om je bedrijf te laten floreren. Tegenwoordig kun je heel eenvoudig een virtueel assistent inhuren om herhalende taken als e-mailbeheer en het inplannen van afspraken over te nemen.

Salarisadministratie

De salarisadministratie is een onderdeel van je administratie dat vrij eenvoudig uit te besteden is. Door het proces te automatiseren bij een externe partij bespaar je op de kosten, want je hoeft geen secretaresse of administratieve medewerkers in de huren. En je werknemers krijgen elke maand netjes op tijd hun salarisstrook te zien.

Debiteurenbeheer

Het sturen van herinneringen en het maken van betaalafspraken kan veel tijd kosten. Daarom kunnen bedrijven kiezen voor factoring voor ondernemers. Je dient je openstaande facturen in en krijgt deze vaak binnen 24 uur uitbetaald. Zo hoef je geen zorgen meer te maken over openstaande facturen of betalingsachterstanden.

Boekhouding

De zakelijke boekhouding bijhouden is een klus op zich. Daarnaast is het belangrijk dat het accuraat gebeurt, anders kan het later problemen geven bij bijvoorbeeld de belastingaangifte. Het vergt veel uitzoekwerk als je geen financiële achtergrond hebt, waardoor het vrij snel rendabel is om dit onderdeel van de administratie te outsourcen.

Content marketing

Tegenwoordig ontkom je er niet aan om online goed vindbaarheid te zijn. Om je website goed te laten scoren is geoptimaliseerde content onmisbaar. Door dit onderdeel uit te besteden aan experts bespaar je veel tijd en heb je tegelijkertijd toch controle over wat er op je website staat. Het is een investering die je veel geld kan opleveren.

Gerelateerde berichten

Tips bij het vinden van een baan in de ICT

Heb jij net een opleiding afgerond binnen de ICT, dan is het natuurlijk van belang om zo snel mogelijk aan het werk te gaan. Alleen in de praktijk is...

Lees meer

Over ons

Als je op de hoogte wilt zijn van diverse interessante topics en meer technieken wilt leren kennen waar jij als ondernemer je voordeel mee kunt doen, dan raden we je zeker aan om de publicaties op onze site te lezen. Zo blijf je op de hoogte van de innovaties binnen het werkveld.

Contactgegevens

Via info @ webplanet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden