Het overkomt iedereen op een of ander moment; schade aan onze telefoon. De meeste ongelukken met mobieltjes gebeuren wanneer het apparaat net nieuw is of wanneer net het hoesje is verwijderd. Wij hebben een overzicht gemaakt van de meest voorkomende telefoonschade. Voor iPhone reparatie in Amsterdam raden wij Smartphone Repair aan.

Een kapot of gebarsten beeldscherm

Gebroken glas, een niet-reagerend touchscreen, vlekken in het beeld, een zwart scherm of irritante strepen door het beeld: smartphoneschermen mislukken helaas regelmatig. Smartphone-schermen bestaan ​​tegenwoordig uit een LCD-scherm, een touchscreen en een kader. Alle drie moeten bij het repareren worden vervangen omdat deze onderdelen aan elkaar zijn geplakt.

Schade aan de telefoon door water

De nachtmerrie van elke eigenaar van een smartphone: waterschade. Je telefoon valt in het toilet of er valt een vol glas wijn overheen. Gelukkig is dit niet het einde van de wereld. Schakel de telefoon zo snel mogelijk uit en maak een afspraak met een reparateur.  Als het apparaat weer helemaal schoon en droog is, zullen wordt het apparaat grondig getest. Soms is schoonmaken voldoende, soms moeten volledige onderdelen worden vervangen.

Een defecte hoofdtelefoon invoer

Voor muziekliefhebbers is een kapotte koptelefoonaansluiting het einde van de wereld. Het gebeurt soms dat er alleen geluid komt uit één oortje of dat de telefoon helemaal geen geluid meer afspeelt via een hoofdtelefoon. Gelukkig kan dit probleem snel worden opgelost door de koptelefoonaansluiting te vervangen.

Een kapotte uit/aan knop

Elk jaar worden smartphones beter en geavanceerder. Toch zijn er momenten dat er iets kapot gaat. Een veel voorkomend probleem is dat de aan / uit-knop soms niet meer werkt. Heel vervelend, omdat het een belangrijk onderdeel van de telefoon is. Gelukkig is er hiervoor vaak een tijdelijke oplossing aan de telefoon, de zogenaamde Assistive Touch. De fysieke knop wordt vervangen door een knop op het scherm. De ‘digitale knop’ heeft dezelfde functies als de fysieke startknop. Omdat Assistive Touch verre van ideaal is, is de enige definitieve oplossing om de defecte onderdelen te vervangen.