Web planet

5 redenen om refurbished hardware te kopen

Geplaatst op

Als de IT-voorzieningen in je bedrijf toe zijn aan vervanging heb je vaak de keuze uit gloednieuwe, gebruikte en refurbished producten. Waarom zou je kiezen voor bijvoorbeeld een refurbished server in plaats van een gloednieuwe of gebruikte? We hebben een aantal redenen voor je op een rijtje gezet.

Enorme kostenbesparing

De eerste reden is misschien de belangrijkste reden voor bedrijven die niet zomaar duizenden euro’s kunnen uitgeven aan nieuwe hardware. Refurbished producten zijn, net als gebruikte producten, veel goedkoper dan de nieuwe varianten. Daarnaast zijn er meerdere partijen waar je de refurbished desktops kunt kopen, zoals onderhoudsbedrijven, reparateurs en distributeurs. Daardoor profiteer je van aantrekkelijkere prijzen ten opzichte van de prijzen bij de fabrikanten en geautoriseerde resellers.

Gegarandeerd hoge kwaliteit

De kwaliteit van de producten zal altijd belangrijk zijn, ongeacht hoe laag de prijs is. Waar de kwaliteit van gebruikte producten nog wel eens te wensen overlaat, zijn refurbished producten uitvoerig getest en gecontroleerd om aan de eisen van de fabrikant te voldoen. Zo weet je zeker dat bijvoorbeeld je refurbished dell workstation vrijwel net zo goed presteert als een nieuwe.

Direct beschikbaar voor levering

Bij een bestelling van nieuwe producten die redelijk complex of uitgebreid zijn, kost het vaak wat langer om de bestelling te leveren. De fabrikant moet bepaalde onderdelen nog produceren, bestellen of installeren. Ga je op zoek naar bijvoorbeeld een refubrished workstation, dan weet je zeker dat het product op voorraad is. Afhankelijk van de voorwaarden van een verkoper is het mogelijk om de volgende dag nog je server of workstation geleverd te krijgen.

Onafhankelijk van de product life cycle

Veel IT-fabrikanten houden hun producten een jaar of vijf in gebruik voordat ze een nieuwe serie of productlijn uitbrengen. Dit houdt niet in dat ze niet meer te gebruiken zijn, maar dat de ondersteuning vanuit de fabrikant stopt. Hierdoor wordt je genoodzaakt om ook te upgraden naar een nieuwe generatie, of te kijken naar refurbished apparaten. Door voor de laatste optie te gaan maak je jezelf onafhankelijk van de PLC die vastgesteld is door de fabrikanten.

Goed voor het milieu

De laatste, maar zeker niet de minst belangrijke, reden om voor refurbished IT te kiezen is het milieu. Door producten een tweede kans te geven reduceer je de hoeveelheid afval die je creëert en verminder je de negatieve impact van het bedrijf op het milieu.

Gerelateerde berichten

Tips bij het vinden van een baan in de ICT

Heb jij net een opleiding afgerond binnen de ICT, dan is het natuurlijk van belang om zo snel mogelijk aan het werk te gaan. Alleen in de praktijk is...

Lees meer

Over ons

Als je op de hoogte wilt zijn van diverse interessante topics en meer technieken wilt leren kennen waar jij als ondernemer je voordeel mee kunt doen, dan raden we je zeker aan om de publicaties op onze site te lezen. Zo blijf je op de hoogte van de innovaties binnen het werkveld.

Contactgegevens

Via info @ webplanet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden