Web planet

5 punten waar op te letten bij de aanschaf van een refurbished iphone

Geplaatst op

Op zoek naar een nieuwe smartphone, maar wil je geld besparen? Dan is een refurbished smartphone iets voor jou. Hieronder lees je tips waar je op moet letten bij het kopen van een refurbished telefoon.

1. Fabrieksinstellingen

Wanneer je op zoek gaat naar een refurbished smartphone, vergeet dan nooit om er zeker van te zijn dat er geen informatie of gegevens van de vorige eigenaar in de instellingen of in de accountsectie van het apparaat zitten. Het geheugen van het apparaat moet schoon zijn, zodat je de telefoon volgens jouw voorkeur kunt instellen.

Als je op de ‘refurbished’ telefoon informatie vindt die niet van jou is, kan dit een teken zijn dat de telefoon is gestolen.

2. Garantie

De meeste bekende bedrijven, zoals Planet Refurbished, bieden een garantie, maar blijf scherp en lees altijd goed om wat voor garantie het gaat.  Als je bij de refurbished smartphone geen garantie krijgt, denk dan twee keer na bij de aankoop ervan.

3. ESN Nummer

Elke mobiele telefoon heeft een ESN-nummer [Electronic Serial Number] onder de batterij, die uniek is voor elke mobiele telefoon. Met dit nummer kan de fabrikant details geven over de vorige eigenaar. Alles over de telefoon is te herkennen aan dit unieke ESN-nummer. Zo kun je controleren of de telefoon niet is gestolen.

4. Prijs

De meeste mensen kopen refurbished smartphones vanwege de lage prijs. Koop nooit een gereviseerde mobiele telefoon voor dezelfde prijs als de nieuwe mobiele telefoon die je waarschijnlijk betaalt voor een nieuw model.

5. Soorten refurbished telefoons

Er zijn drie soorten refurbished smartphones:

– Standaard: de renovatie vindt plaats bij de distributeur / doorverkoper. Hierbij worden de telefoons niet naar de fabrikant gestuurd.

– Fabriek: deze types van mobiele telefoons worden opgeknapt door de fabrikant. Hierdoor ben je er zeker van dat de telefoon goed wordt opgeknapt en er een officiële garantie op komt. Dit type refurbished telefoons is vaak de duurste.

– Reseller: deze mobiele telefoons worden gerepareerd door de vorige eigenaar of door handige doe-het-zelvers die wat bij willen verdienen. Deze refurbished telefoons zijn vaak goedkoop, maar je krijgt er geen garantie bij.

Gerelateerde berichten

Tips bij het vinden van een baan in de ICT

Heb jij net een opleiding afgerond binnen de ICT, dan is het natuurlijk van belang om zo snel mogelijk aan het werk te gaan. Alleen in de praktijk is...

Lees meer

Over ons

Als je op de hoogte wilt zijn van diverse interessante topics en meer technieken wilt leren kennen waar jij als ondernemer je voordeel mee kunt doen, dan raden we je zeker aan om de publicaties op onze site te lezen. Zo blijf je op de hoogte van de innovaties binnen het werkveld.

Contactgegevens

Via info @ webplanet.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden